Studenta la drept

Alive & kickin' @ Drept UBB

Admiterea

leave a comment »

Poate te-ai prins (din descrierea blogului) că urmează să dau la Babeș-Bolyai și nu la București, Iași, Brașov, Sibiu, Alba-Iulia sau pe unde or mai fi alte dubioșenii. Comentezi?! Am uitat să menționez omniprezentele Spiru, Titulescu, Hyperion și Cantemir. Pfu. OK, recunosc, București și Iași nu sunt chiar dubioșenii (mai ales Bucureștiul), însă cu restul am rezerve serioase. Dar despre alegerea locului altcândva.

Cam ca peste tot în țară, la Cluj intri pe baza notei de la BAC și a mediei din liceu, cu nota de la română ca criteriu de departajare.

Ultima medie la buget anul trecut a fost 9,67 (mai mare decât a mea) și ultima medie la taxă 7,46 (eh, lejer… dar ce caută ăștia la facultate?!).  Acum că am renunțat la speranța că voi intra la buget (eu am 9,47), pot să încep să-mi adun 3600 de lei, cât mă va costa primul an. Asta pe lângă taxele de admitere (220 ron) și procesare (30 ron). Cât mă vor costa cărțile și nopțile nedormite n-am aflat încă.

Sunt curioasă cine-și mai face socotelile astea acum. Cu ce dubioșenii(ce-mi place cuvântul ăsta!) drăgălășenii voi fi colegă peste câteva luni? Pe cine o să rog să-mi dea cursurile să le xeroxez pt că am fost la serviciu? Cred că e totuși prematur să-mi frământ mintea cu asemenea chestiuni. Oamenii aflați la vârsta normală a admiterii la facultate se pregătesc deocamdată pentru BAC.

Până una-alta, din prea multă anticipație, am ajuns să completez fișa de înscriere de pe site-ul facultății. Atâta mi-a trebuit. După întrebări chinuitoare de genul „data emiterii buletinului”, „seria și numărul diplomei de bacalaureat” ș.a.m.d., după care trebuie să scotocești în toate sertarele memoriei și ale mobilelor, aplicația a picat. În disperare de cauză, am scris la secretariatul admiterii, care secretariat mi-a răspuns în vreo 3 ore (e semn bun! poate chiar sunt eficienți) cum că „formularul de pe site va fi activ doar incepand cu luna iunie 2011”. Fanatică fiind, am încercat și azi. Cu același rezultat (refuz cu încăpățânare s-o iau ca pe un semn).

Voi reveni cu detalii după următoarele etape ale admiterii:

11-15 iulie 2011 – înscrieri

15 iulie 2011 – afişarea rezultatelor

16 – 17 iulie 2011 – depunerea contestaţiilor şi soluţionarea acestora

18 – 22 iulie 2011 – confirmarea ocupării locului şi redistribuirea locurilor disponibilizate

25 iulie 2011 – afişarea rezultatelor finale

Până atunci, poate termin odată facultatea asta de științe politice.

Reclame

Written by studentaladrept

Iunie 3, 2011 la 18:54

Publicat în Dă-ți cu părerea

Tagged with ,

Comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: