Studenta la drept

Alive & kickin' @ Drept UBB

Tratament fabulatoriu

leave a comment »

Ca tot omul atunci când e prins într-un loc și n-are altceva de făcut decât să-ncerce să evadeze sau să aștepte, mă tratez cu o combinație din cele două: aștept noua studenție și fabulez în legătură cu minunatele condiții pe care o să mi le creez.

Cărăbăneala

For starters, vreau să plec de-acasă. Nimic nou aici. De asta am plecat la București acu țâșpe ani. Dar aia-i altă poveste.

Partea nasoală cu născutul, alăptatul și crescutul într-un mare oraș universitar e că nu prea ai nicio scuză să-ți iei părinții de pe cap . Că nu poți să iei loc la cămin să socializezi cu lumea bună. Că nu poți să te întorci din club la 6 dimineața fără să ai 20 de apeluri ratate și 10 mesaje cu „pe unde umbli?”. Sau poate ăsta-i numai cazul meu.  Oricum ar fi, io plec. Îmi iau garsonieră. (și țin adresa secretă!)

…și detaliile ei mai puțin picante

Am auzit o vorbă interesantă de nu-mai-știu-unde acu ceva vreme, cum că ideea asta cu proprietatea asupra unei locuințe ar fi un fix tipic românesc și că de fapt n-avem nevoie să fim proprietari, și că la urma urmei ieșim mai bine dacă închiriem. Aproape că i-aș da dreptate ca urmare a micului calcul pe care l-am făcut mai-nainte, cu Piața de la A la Z într-o mână și simulatorul de credite în alta.

Care calcul vine cam așa:

Prețul minim de piață al unei garsoniere confort I într-o zona decentă din Cluj e în jur de 25000 euroi.

Cum nu vreau să sclăvăgesc la plătit credite din salariul meu de 1300 de lei, la simulator îmi aleg durata maximă de rambursare, adică 30 de ani. Grozav, acum am de dat aproape 138 euro pe lună (>1/3 din salariu!) pentru următorii 30 de ani (nu vreau să mă gândesc câți ani o să am când voi deveni 100% mândra proprietară a unei …garsoniere).

La gloriosul sfârșit a mai bine de jumate de viață am o garsonieră și un minus de 50000 eur (da, dublu față de prețul original!).

Așa că m-am gândit la ce îmi trebuie mie ca să fiu mulțumită – o garsonieră confort I, nemobilată, care m-ar costa cam 130 eur/lună.

Cu banii ăștia aș putea să tot stau în chirie 30 de ani. Singură! Aș ști și că mă pot muta de câte ori vreau, că nu tre` să plătesc impozit pe proprietate, că nu-mi stă sabia lui Damocles deasupra capului (a.k.a. situația nasoală în care din diverse motive n-aș mai putea plăti și-ar veni tanti banca să vândă tot). Iar în 30 de ani sigur aș moșteni cel puțin o locuință, așa că salut! chirie. Story over.

I<3ea

Iar acum că am ajuns cu fabulația până la momentul garsonieră, îmi divulg următoarea obsesie: mobilă de la Ikea. Sau în stilul ăla, cel puțin. Să stau în tihnă în timp ce învăț la roman (la care am auzit că se pică pe capete în anul I).

(ignorați șoferul care se vede pe fereastră)

Aici sunt și restul de sugestii pentru mobilarea cu banii pe care nu-i am a locuinței care nu există. Genial!

Până la următoarea fabulație, cred că ar fi cazul să mă gândesc oleacă mai serios la alte chestii aparent imposibile, cum ar fi: cum se poate să lucrezi full-time și să supraviețuiești la Drept UBB?

to be continued…

Reclame

Written by studentaladrept

iunie 12, 2011 la 17:01

Comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: