Studenta la drept

Alive & kickin' @ Drept UBB

Cine se bucură când alții pierd

leave a comment »

Nu mică mi-a fost bucuria să văd condițiile draconice impuse de Funeriu pentru examenul de Bacalaureat de anul ăsta.

Serios.  Poate că unii plâng și se văicăresc, dar eu mă bucur. În sfârșit au și loazele ce merită și poate dă D-zeu să nu mai am colegi care scriu „vreți” cu cratimă și „a veni” cu doi de i. Și poate n-o să mai văd peste tot șomeri și florărese care se plâng că au masterul dar nu-i angajează nimeni, când de-abia știu să-și scrie numele. Până când obsesia de „a avea acolo o diplomă”? Până când să mai lăsăm niște escroci să stoarcă bani de la populație în schimbul maculaturii? (Deși deh, dacă faci școala la „Universitatea Bogdan Bla-Bla” unde ajungi pentru că ai terminat industrialul cu 6,50 sau pentru că n-ai fost în stare să te ții de școală la stat, io zic că o meriți.)

îmbulzeală la aflarea rezultatelor la BAC, sesiunea iunie 2011

În fine, trecând peste filosofări despre cât de bine colaborează corupția cu prostia, revin la gânduri mai bune.

Anul ăsta e un an mai fericit decât credeam că va fi. În sfârșit, o concurență mai corectă pentru admiterea la drept. Spun „mai corectă” pentru că un BAC trecut onest nu spală și patru ani de note mari luate pe nemeritate. Ori toți știm că asta se întâmplă peste tot unde există licee slabe.  Și spre nenorocul celor care au terminat la licee bune, media din liceu contează de două ori mai mult decât cea de la BAC.

Mă gândeam chiar să calculez șansele mele de a intra la buget comparând rezultatele de anul trecut cu cele de anul ăsta, dar e prea mare bătaie de cap. Cu atât mai mult cu cât nu poți să prevezi câți din ce județe o să candideze. Ar trebui să am o șansă măricică, zic eu, după ce mi-am calculat media de admitere la 9,49.

Și site-ul facultății pare să-și fi revenit: pagina de înscriere online merge bine (trec peste faptul că tot ce am completat la linkul vechi s-a pierdut, căci bucuria de a vedea un formular care chiar funcționează pe site-ul Drept UBB e prea mare), a apărut broșura admiterii și pentru cei îngrijorați, d-nele sectetare au pus chiar ultimele medii la admiterea din 2010 pe site, cu toată relevanța lor contestabilă pentru situația actuală (hehe!).

Timpul să fac rost de documentele pentru dosar și să fac o primă testare a amabilității secretarelor.

Revin cu noutăți de pe front.

Reclame

Written by studentaladrept

iulie 7, 2011 la 13:07

Publicat în Ceva

Tagged with , , , ,

Comentează!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: